четвртак, 23. јануар 2014.

Zdravlje iz prirode :))

Bilje i zacini sadrze vise antioksidanata nego voce i povrce, i zbog toga bolje uticu na nase zdravlje. :)







CIMET je zimzeleno drvo iz familije lovora koje potice sa Sri Lanke. Zacin koji se dobije od kore ovog drveta nosi isto ime. Može sniziti nivo šećera u krvi, triglicerida, i ukupnog holesterola kod osoba sa dijabetesom tipa 2.









RUZMARIN je rod zbunastih visegodisnjih biljaka iz familije usnatica, i ova biljka zaustavlja genetske mutacije koje bi mogle da dovedu do raka i može sprečiti oštećenje krvnih sudova koje podižu rizik srčanog udara .











BELI LUK  uništava ćelije raka i može da poremeti metabolizam ćelija tumora , kaže Karen Kolins savetnik ishrane Američkog instituta za istraživanje raka.




.





PAPRIKA  sadrži kapsaicin, čiji antiinflamatorni i antioksidativni efekat može da smanji rizik od raka.













DJUMBIR može smanjiti bolest kretanja i mučninu,i može da ublaži bol i oticanje u vezi sa artritisom. Đumbir takođe može ometati zgrušavanje krvi , pa ako ste bili na operaciju ili uzimate aspirin, trebalo bi da razgovarate prvo sa svojim lekarom.







ORIGANO  - USDA studija je pokazala da , gram za gram, origano ima najveću antioksidativnu aktivnost od 27 svežih kulinarskih bilja .

Нема коментара:

Постави коментар